Schoonheidssalon Beautique Totale

 

Praktijk voor natuurgerichte

dermo-cosmetische huidverbetering & wellness

 

 

Dieze 85

5061 NW Oisterwijk

tel: 013-5216237

Volg ons via Social Media

   
   

 

VDF DermaLift Lymfedrainage

Vacum Dermo Frequency

 

 

Afvoer van vochtophoping en afvalstoffen d.m.v.

VacuŁmtherapie ook wel Depressotherapie genoemd !

 

VacuŁmtherapie / Depressotherapie

Speciale massage waarbij een zuigtechniek op het bindweefsel wordt toegepast.

Deze massage helpt het vet en vocht uit de cellen vrij te maken waardoor dit makkelijker kan worden afgebroken en afgevoerd.
De huid wordt terug soepel, stevig en zacht en vermindert in volume.

De VDF DermaLift VacuŁmtherapie ook wel Depressotherapie genoemd wordt ingezet als aanvulling bij behandeling van overgewicht, vochtophopingen (oedeem), vetophopingen, cellulite etc... Ook is deze behandeling uitermate geschikt bij: acne, anti-stress, ter ondersteuning van een afslankmethode (Cellulipologie) of dieet.

 

VDF - Algehele huidverjonging door een combinatie van 3 Therapeutische Technieken:

V= vacuŁmtherapie (voert vocht en afvalstoffen af, lift en verstevigd de huid van zowel gelaat als lichaam)

D= diamant dermabrasie (huidpeeling met diamant kopjes - verwijderd dode huidcellen)

F= radio frequent therapie (radiofrequentie werkt huidverstrakkend)

 

Wanneer ons lymfesysteem normaal functioneert, speelt ze een uiterst belangrijke rol in ons immuniteit-systeem en het afvoeren van afvalstoffen. De lymfedrainage is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijke afweersysteem weer op peil te brengen. De lymfe is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Ze representeren ongeveer 15% van ons totale lichaamsgewicht. Wanneer de lymfecirculatie niet meer goed werkt zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Dit uit zich in allerlei gezondheidsproblemen (vroegtijdige veroudering, zware benen, futloos gevoel, etcÖ)

Lymfe betekent 'licht-drager'. Men zou het danook kunnen omschrijven als de 'drager van de energie van de mens'.

Lymfe haalt ziektekiemen en afvalstoffen, spanningen en emoties uit het lichaam. Alles wat in principe niet in een menselijk lichaam thuishoort. De ligging en de werking van de lymfevaten maken een specifieke massage-techniek noodzakelijk. BioLift Lymfedrainage is een depressomassage (zacht pulserende massage/vacuŁmtherapie) waarbij men meegaat met de stroming van het lymfevocht.

Dit is zeer rustgevend. BioLift Lymfedrainage is danook een zeer effectieve manier om het afweersysteem te versterken, afvalstoffen en spanningen kwijt te raken, overtollig lymfevocht af te voeren in gelaat en/of lichaam (na cosmetische chirurgie of bij oedemen), plaatselijk af te slanken en om verschillende ziekteprocessen te ondersteunen.


LYMFEDRAINAGE - van het gezicht en/of lichaam

Letterlijk vertaald: Het stimuleren van afvoer van vochtophopingen (oedeem) in het lichaam.

Vocht dat zich ophoopt omdat het niet goed kan worden afgevoerd door de lymfevaten heeft als resultaat vochtophoping (oedeemvorming).

Het ontsiert niet alleen maar voelt ook vervelend aan.

De VDF DermaLift Lymfedrainage (vacuŁmtherapie/ depressotherapie) voert vocht en afvalstoffen af en verwijdert fijne lijntjes.

 

Hoe ontstaan deze vochtophopingen nu eigenlijk?
Door medicijngebruik, verstoringen in de vochthuishouding of na een cosmetische ingreep, bv: een ooglidcorrectie of liposuctie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem (vochtophoping). Op het moment dat de lymfevaten verstopt zijn, worden er minder afvalstoffen afgevoerd. Daardoor ontstaat oedeem. Dankzij de toepassing van lymfedrainage, een behandeling die door de schoonheidsspecialiste wordt uitgevoerd, verdwijnt het oedeem.

Cosmetisch chirurgische ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat indien deze gepaard gaan met meerdere lymfedrainage-behandelingen. Om die redenen worden veel cliŽnten door de plastisch en cosmetisch chirurgen naar de schoonheidsspecialist doorverwezen.

Lymfedrainage wordt gebruikt bij voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen zoals: oog-lidcorrectie, facelift, liposuctie, borstverkleining en buikwandcorrectie.

 

KUURBEHANDELING

Tijdens de VDF DermaLift Lymfedrainage (vacuŁmtherapie) kuurbehandeling wordt gebruik gemaakt van het DermaLift apparaat en een hypo-allergene hydraterende aromatische olie en/of serum met actieve ingrediŽnten als: vitamine E, vitamine C, AloŽ Vera etc... afgestemd op de te behandelen indicatie. Er wordt gestart met een manuele lymfedrainage waarna de vacuŁmtherapie met het VDF DermaLift apparaat volgt. Geadviseerd worden kuren van 6 of 12 behandelingen, 2 ŗ 3 keer per week.

 

DEPRESSOMASSAGE

Het gaat hier, mooi gezegd, om het werk van een echte beeldhouwer. De gebruikte handelingen maken het weefsel in alle richtingen vrij, waardoor een mooiere vorm verkregen kan worden. Deze fase is van korte duur zodat er niet teveel afvalstoffen vrijkomen. Het lichaam ontdoet zich van deze stoffen via het lymfatisch systeem en dit kan per keer slechts een bepaalde fysiologische hoeveelheid afvoeren. Als er teveel afvalstoffen vrijkomen en het lymfatisch systeem deze niet kan afvoeren, bezinken de stoffen opnieuw en heeft de behandeling minder effect. Een doeltreffende behandeling wordt danook zů gedoseerd dat het lichaam alle afvalstoffen kan verwijderen die in ťťn behandeling vrijkomen. Deze fase bestaat uit een onafgebroken depressomassage - waarbij de huid lokaal onder vacuŁm wordt aangetrokken, opgelicht en versoepeld - en wordt geleidelijk aan opgebouwd. Depressomassage is een techniek die vacuŁm en massage met elkaar combineert. Het is een massage via een toestel dat een onderdruk creŽert tussen de huid en het onderhuidse bindweefsel, met als doel dermodystonieŽn te behandelen. Aan de oppervlakte wordt de huid  'omhoog getrokken', waardoor ze weer soepel wordt. Gelijktijdig wordt de huid in de diepte ' gemasseerd ' waardoor de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Dit heeft een mobiliserend effect op de vetcellen, dat vervolgens via het normale circuit afgevoerd worden. Het gevolg hiervan is een gladde en stevige huid. Deze behandeling wordt beŽindigd door het lymfatisch systeem te stimuleren in de lichaamsgebieden die behandeld zijn met een gepulseerde depressomassage. Tijdens een licht gepulseerde depressomassage wordt de te behandelen persoon gevraagd om diep in- en uit te ademen. Tijdens het inademen wordt de terugvloed van het bloed bevorderd via de pulmonale bloedsomloop en tijdens het uitademen wordt de terugvloed van het lymfevocht bevorderd.

 

OPMERKING: De te behandelen persoon wordt gevraagd naar zijn endogene voorgeschiedenis (hormonale stoornissen, stoornissen van de bloedsomloop), exogene voorgeschiedenis (tabak, alcohol, slaapproblemen, etc.) en zelfs naar zijn psychogene voorgeschiedenis (boulimia, anorexia, etc.). Wij kunnen eenvoudig ingrijpen in geval van exogene factoren. Met de endogene en psychogene factoren wordt beroep gedaan op de medici. Onder voorbehoud en middels een anamnese van de te behandelen persoon kunnen wij deze aanraden om een therapeut, arts of specialist te raadplegen ter aanvulling op de lymfedrainage behandeling. Het reeds voorbereide weefsel zal tijdens alle vervolgbehandelingen op dezelfde manier behandeld worden.

 

Aangeraden behandelgebieden zijn:

 • gelaat

 • bovenbenen

 • heupen

 • billen

 • bovenarmen

 • onderarmen

Indicaties voor Lymfedrainage (vacuŁmtherapie):

 • cellulite

 • overgewicht

 • vetophopingen

 • oedeem (vochtophopingen)

 • circulatieproblemen

Contra-indicaties voor Lymfedrainage (vacuŁmtherapie):

 • hoge bloeddruk

 • te hoge leeftijd (bejaarde patiŽnten)

 • zwakke bloedvaten

 • trombose

 • open wonden, griep, ontstekingen

 • infectie of leverziekten

 • ernstige hartafwijkingen

 • tumor, kanker

 • zwangerschap

Lymfedrainage (vacuŁmtherapie) toegepast op de juiste wijze zorgt voor een mobilisatie van de huid met een massage-effect en genereert de volgende effecten bij verschillende aandoeningen:

 • mobilisatie van vocht en afvalstoffen

 • stimuleert de drainage (afvoer) van lymfevocht (oedeem verwijderend) en afvalstoffen

 • toename van het metabolisme in het behandelde gebied

 • vermindering van cellulite

Korting op behandelprijs
Indien u de volledige kuur van 6 tot 12 behandelingen bij de 1e behandeling betaald ontvangt u 10% korting op de totale kuurprijs !

Kom gerust vrijblijvend langs voor een adviesgesprek (tijdens ons inloopspreekuur op een vrijdagavond), hieraan zijn geen kosten verbonden.

 

Voor elke kuur is er een apart protocol voorzien en is het noodzakelijk om eerst een (vrijblijvend en gratis) intake gesprek met huidanalyse te laten plaatsvinden om zo het verloop van de behandelingen met u te kunnen bespreken. Alvorens we starten met de Lymfedrainagekuur zal er een 'Informed Consent' formulier middels een vragenlijst door u ingevuld en ondertekend dienen te worden, over evt. huidproblemen, medicijngebruik, etc...

 

Indien er contra-indicaties voor Lymfedrainage zijn dient u die altijd vooraf bij ons te melden.

Schoonheidssalon Beautique Totale is niet aansprakelijk voor de schade die hierdoor evt. toegebracht zou kunnen worden.

Raadpleeg voor de afspraak bij twijfel altijd uw huisarts of specialist.

 

In geval van lymfedrainage i.v.m. voor- en/of nabehandeling bij chirurgische en/of cosmetische ingrepen, ziekte of medische indicatie dient er altijd een schriftelijke toestemming omtrent de aard van de aandoening van de behandelend arts/specialist overlegd te worden voor de behandeling.

 

UNIEK IN DE REGIO

Naast onze reguliere behandelingen is Schoonheidssalon Beautique Totale de enige in Oisterwijk die u de VDF DermaLift Lymfedrainage behandeling aanbiedt.

De behandeling is volledig VEILIG (volgens europese CE-norm goedgekeurd) en PIJNLOOS ! 

 

De lichaamsbehandelingen die wij geven zijn strikt van niet-erotische aard !

Op eventuele directe of indirecte verzoeken hiertoe zullen wij danook niet ingaan.                     

                              

 

BEHANDELINGEN

 

Duobehandeling

 AuriŤge Salonbehandelingen

Wellness Behandelingen

Bruids Make-Up

Ontharing

 

KUURBEHANDELINGEN

 

DuoLift

Bio-Phyto Peeling

DuoLift

Mesotherapie

VDF DermaLift

VDF Lymfedrainage

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huisregels || Disclaimer / Copyright || Privacyverklaring || Cookieverklaring