Cellulipologie®

Uniek behandelconcept voor de behandeling van vet- en vochtophopingen en Cellulite

Cellulipologie® is een (in Frankrijk ontwikkeld) uniek afslank-concept.
Het is bovendien een uitgekiend concept dat toelaat de twee parameters van cellulite grondig aan te pakken, nl.:
– problemen ontstaan door vocht
– problemen ontstaan door vet
ÈN bovendien de huid verstevigt!
Cellulipologie ondersteunt danook de vetafbraak in de vetcellen, afvoer van vocht en afvalstoffen en de cellulaire vernieuwing.

Na veel research en proefnemingen is een uniek behandelconcept ontwikkeld dat uitstekend werkt tegen vet, vocht en cellulite! Onze schoonheidsspecialiste heeft danook een speciale Cellulipologie®-opleiding gevolgd om uw probleem gericht, snel, betaalbaar en spectaculair te verbeteren. Door middel van de behandeling en speciaal uitgebalanceerde producten kunnen er verbazingwekkend mooie resultaten in kuurverband behaald worden. De behandeling is uitsluitend gericht op die zones waar afname van vet, vocht en cellulite gewenst is. Cellulipologie® ondersteunt danook de vetafbraak in de vetcellen, afvoer van vocht en afvalstoffen en de cellulaire vernieuwing. Het vacuüm pompen-stuwen, veroorzaakt door de regelbare aanzuiging en de druk van de kogels van de behandel- & modelleerkop, zorgt voor een diepe bindweefselmassage en een goede doorbloeding en lymfewerking in de verharde en gebrekkige (cellulite)weefsels en maakt zo hardnekkige en (vaak pijnlijke) verklevingen tussen de vetlagen en het bindweefsel weer los. Door electroporatie en de pompzuigmassage vindt een ontvezeling plaats van het vetweefsel en een drainage van de ruimtes tussen het weefsel waardoor vet- en vochtophopingen effectief worden afgevoerd. De globale werking is de ontlasting van de cellulaire massa, die zeer compact is geworden door de concentratie van de verharde weefsels. De cellagen laten beetje bij beetje meer tussenruimte toe en laten de voedende en reinigende werkstoffen binnendringen. De intercellulaire uitwisselingen worden begunstigd en gereactiveerd door een toevoer van zuurstof en de voedende substanties die zich in het plasma en de lymfe bevinden. De afvoer van opgestapelde gif- en afvalstoffen wordt versneld waardoor de cellulaire functies hersteld worden. Geholpen door een voorafgaande manuele lymfedrainage (lymfopuncturale drainage) wordt vanaf de eerste behandeling een gevoel van verlichting en soepelheid en een gladdere huid waargenomen evenals een begin van zuivering bij de behandelde zones en hun omgeving. Klanten nemen gemiddeld na twee tot drie behandelingen al duidelijk resultaat waar.

 

 

 

 

 

Cellular Electrotherapie – Lymfopuncturale Drainage – Sensoriële Cosmetologie

Cellulite
Cellulite staat beter bekend als de ‘sinaasappelhuid’. Het bestaat uit lokale samengeklonterde vetcellen, die omgeven worden door een bijna ondoordringbare schil van vezelachtige gelatine. De oorzaak van cellulite ligt in eetgewoontes, lichamelijke stoornissen, te weinig lichaamsbeweging, hormonale stoornissen, een slechte doorbloeding en erfelijkheid. Door cellulite (lokale vet- en vochtophopingen) raken de cellulaire uitwisselingen in dat gebied ernstig verstoord en vertraagd. De aders en zenuwen ter plaatse worden afgekneld waardoor de doorbloeding stagneert, spataders kunnen ontstaan en bij druk en stoten kan de huid pijnlijk aanvoelen. Buiten het feit dat cellulite een onesthetische aanblik vormt kan de huid daardoor koud en sponsachtig aanvoelen en een hobbelig/bobbelig aanzien krijgen. Doordat vetcellen in het onderhuidse vetweefsel toenemen worden er bobbels gevormd door clusters verkleefde vetcellen. Door een verslechterde bloedcirculatie en afvoer van vocht verharden de onderhuidse celclusters. Afvalstoffen, vet en vocht hopen zich op en het bindweefsel komt onder spanning te staan. Hierdoor wordt er getrokken aan de bovenste huidlaag en ontstaan er behalve bobbels ook putjes in de huid. Door cellulite worden de celuitwisselingen vertraagd, vet en vocht worden opgeslagen en niet of nauwelijks afgevoerd, kortom de huid degenereert/veroudert sneller en gaat er ongezond, bleek (slecht doorbloed) en als een sinaasappelschil uitzien.

De Cellulipologie® behandeling is een unieke lichaamsbehandeling voor non-surgical-liposuction, cellulitevermindering, detoxicatie, remodellering, lifting en versteviging van de lichaamscontouren met direct zichtbaar en meetbaar resultaat! De opmerkelijke en soms spectaculaire resultaten van de Cellulipologie® behandeling zijn te zien doordat er vóór en na de kuurbehandelingen foto’s genomen worden!
De behandeling is volledig VEILIG (volgens europese CE-norm goedgekeurd) en PIJNLOOS!

De behandelingen

Er zijn 5 Cellulipologie® behandelingen:

 • Essentiel: Effectieve lichaamsbehandeling van de buik, benen en billen (60 min.)
 • Contour: Deelbehandeling van de benen en billen (45 min.)
 • Affitaille: Deelbehandeling van buik, heupen en taille (30 min.)
 • Zone Sacree: Deelbehandeling van de ‘paardrijbroek’ (vetophopingen op benen en heupen) en/of de ‘zadeltas’ (vetophopingen op buitenzijde bovenbenen en binnenzijde v.d. dijen) (30 min.)
 • Bosse de Bison: Deelbehandeling van de rug en de ‘bisonbult’ (vetophoping op 7e halswervel) (30 min.)

Na het afnemen van een huidtest, wordt in onze schoonheidssalon bepaald tot welk type cellulitedrager u hoort. Het geslacht-, hormoon-, bijnier- of schildkliertype. Aan de hand van deze test, wordt de behandeling speciaal op u aangepast.
De Cellulipologie® behandeling wordt uitsluitend door onze Cellulipologie gecertificeerde schoonheidsspecialiste gegeven. Van de cliënt wordt verwacht gemotiveerd te zijn en (indien nodig) eet- en drinkgewoonten te veranderen of bij te stellen.

De Cellulipologie® behandeling is o.a. geschikt voor:

 • Cellulite (op buik, benen en billen )
 • Oedeem (vochtophoping)
 • Huidverslapping
 • ‘Rijbroek’ / ‘Zadeltas’ (vetophoping op heupen en/of benen)
 • ‘Zwembandjes’ (vetophoping rond de taille)
 • ‘Bisonbult’ (vetophoping rond 7e halswervel van de rug)
 • ‘Spoelknieën’ (vetophoping aan de knieën)
 • ‘Enkelmof’ (vetophoping aan de enkels)
 • ‘Schapebout’ (vetophoping aan de bovenarmen)
 • Striae
 • Verkleefde littekens
 • Ter ondersteuning van een dieet
 • Centimeterverlies
 • Voor- en nabehandeling bij een liposuctie of cosmetische chirurgie

Resultaten:

 • Elimineren van cellulite
 • Reduceren van overtollige vet- en vochtmassa’s
 • Algemeen afslankend en modellerend effect
 • Verhoogt elasticiteit van de huid
 • Verbetert aanzienlijk gladheid, soepelheid en strakheid van de huid
 • Verlichten van zware benen
 • Ondersteunende behandeling vóór liposuctie
 • Verzachten van littekenweefsels

Contra indicaties:

 • Spataderen
 • Besmettelijke ziekten
 • Ziektes in het algemeen
 • Kanker
 • Zwangerschap
 • Medicijnen: cortisone, aspirine, bloedverdunners, antibiotica, antidepressiva.

Tegenwerkende factoren:

 • Anti-conceptie pil (oestrogeen)
 • Koffie/frisdrank
 • Slechte eetgewoonte (te weinig of juist te veel eten, teveel koolhydraten en/of suikers, te weinig drinken)
 • Menopauze
 • Stress/verdriet of angsten

Hoe snel zie/voel ik resultaat?
Klanten nemen gemiddeld na 2 tot 3 behandelingen al duidelijk zichtbaar resultaat waar !
Natuurlijk, wie lang ‘gespaard’ heeft aan haar cellulite of vetlaagjes heeft meer behandelingen nodig. Deze klanten nemen gemiddeld na 5 à 6 behandelingen duidelijk zichtbaar resultaat waar !
De gehele behandeling brengt een proces teweeg in het lichaam, gemiddeld zijn er 6 tot 8 sessies nodig om de huidlagen los te maken. Het is danook mogelijk dat tijdens of na deze sessies de huid wat losser aan gaat voelen. Pas daarna gaat de huid zich verstevigen! Vaak begint dan ook pas de omvang te verminderen en wordt het resultaat ècht goed zichtbaar. U ondergaat één à twee behandelingen per week. Mensen die last hebben van zware benen ervaren een onmiddellijke verlichting en ontzwelling van de benen na de sessie.

Waarom behandelingen in kuurverband?
We kunnen niet in enkele behandelingen wegwerken wat iemand gedurende jaren heeft opgespaard!
Voor optimale resultaten worden kuren van 12 behandelingen, 2x per week geadviseerd.
Elke behandeling werkt nog 72 uur door. Daarom is het aanbevolen om 48 tot 72 uur tussen elke behandeling te laten.
Na de kuur volgt uiteraard het ‘onderhoud’, afhankelijk van de persoon is dat 1x per maand tot 1x per 6 weken om het behaalde resultaat te behouden.

Is de behandeling pijnlijk?
De dynamische Cellullipologie® methode is volledig pijnloos en voelt als een weldoende dieptemassage aan.
De behandelingen zijn ontspannend en geven extra kracht en energie.
Mensen die last hebben van zware benen ervaren een onmiddellijke verlichting en ontzwelling van de benen na de behandeling.

Vervangen deze behandelingen lichaamsbeweging?
De mogelijke oorzaken van cellulite zijn o.a. gebrek aan lichaamsbeweging, verkeerde houding (bijv. zittend of staand beroep), slechte voedingsgewoontes, hormonale invloeden, erfelijkheid, stress, stoornis in de vochthuishouding, roken enz…
Aangeraden wordt om steeds voldoende lichaamsbeweging te nemen, gezonde voedingsgewoontes te hanteren, regelmatig te ontstressen, enz… In de meeste gevallen zal dit tot betere en snellere resultaten leiden.

Wat is het verschil met liposuctie? En mogen de behandelingen gecombineerd worden met liposuctie?
In tegenstelling tot liposuctie is Cellulipologie een niet-chirurgische methode.
Mensen met veel overtollig vet kiezen soms voor liposuctie om een onmiddellijk vetverlies te hebben. Liposuctie pakt echter het ‘sinaasappelhuid-effect’ (cellulite) niet aan en heeft evenmin een positief effect op de gladheid, strakheid of elasticiteit van de huid ! Daarom wordt er vaak gekozen voor een combinatie van beide methodes.
Vóór de liposuctie zijn de Cellulipologie®-behandelingen een ideale voorbereiding op de ingreep (defibrosering), postoperatief (na de operatie) hebben de Cellulipologie®-behandelingen een modellerend en verder afslankend effect, verbeteren de gladheid, strakheid en elasticiteit van de huid.