LED Skin Therapy

PDT LED SKIN THERAPY – Een 100 % natuurlijke behandelmethode voor huidverbetering d.m.v. Chromotherapie (kleur- & lichttherapie)

Photo Dynamic Therapy ofwel PDT Led Skin Therapy is Chromotherapie welke is ontwikkeld door NASA in de jaren 80 en kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Chromotherapie wordt toegepast met rode, blauwe, oranje, groene en magenta LED’s, (Light Emitting Diode) die elk hun eigen specifieke werking hebben, waarbij koud invasief LED-licht met een bepaalde frequentie wordt gebruikt om de huid te verbeteren. Het zal bij acnebehandeling of Acne Rosacea de talgproductie en ontstekingen verminderen en bij anti-aging behandeling een verslapte huid verstevigen en activeren. Ook kan PDT LED Skin Therapy zonneschade en vrije radicalen opruimen, waardoor pigmentvlekken verminderen en collageen- en elastineproductie toenemen. Om die reden wordt de PDT LED Skin Therapy lamp ook wel ‘collageen lamp’ genoemd. PDT LED Skin Therapy is geweldig om te combineren met o.a. peelings, (micro)dermabrasie en massages tegen huidveroudering in de schoonheidssalon.

Kuurbehandeling:

PDT LED Skin Therapy is met name geschikt in kuurverband. De huid zal verjongen, verstrakken en verdikken!
Al na 2 tot 5 behandelingen in kuurvorm ziet en bemerkt u een aanzienlijke verbetering van de huid!
Ter bescherming van uw ogen draagt u tijdens de LED LIGHT behandeling een speciale beschermingsbril.
Geadviseerd worden kuren van 8 tot 10 behandelingen in 4 tot 5 weken, met een frequentie van 2x per week (afhankelijk van de huidindicatie met een tussenpauze van min. 3 tot 4 dagen tussen de behandelingen); daarna volstaat een onderhoudsbehandeling van 1x per 6 tot 8 weken voor het behouden van het verkregen resultaat.

Algehele huidverbetering:

  • kuur van 8 behandelingen met een tussenpauze van min. 4 dagen tussen de behandelingen.
  • Skin Rejuvenation, fijne rimpeltjes & lijntjes, grove poriën, wondgenezing, littekens: kuur van 10 behandelingen met een tussenpauze van min. 3 dagen tussen de behandelingen.
  • Acne (puistjes), Acne Rosacea, mee-eters en ontstekingen van de huid: kuur van 10 behandelingen met een tussenpauze van 3 à 4 dagen tussen de behandelingen.
  • Pigmentvlekken, Eczeem, Vitiligo, Psoriasis en Couperose: kuur van 10 behandelingen met een tussenpauze van min. 4 dagen tussen de behandelingen.

Na de kuur

De eerste effecten die u zult zien na de behandelingen met de PDT LED SKIN THERAPY zijn een egalere en zachtere huid en dit reeds na de eerste behandelingen. Na het volgen van een kuur zult u nog een verbetering in strakheid, helderheid en egaalheid an de huid vaststellen, alsmede een verzachting van rimpels en fijne lijntjes. Zodra u tevreden bent met het resultaat volstaat een nabehandeling van 1 keer per maand of per 2 maanden. Indien u het LED-licht combineert met onze huidverbeterende behandelingen en produkten zullen de effecten aanzienlijk verbeteren en het resultaat verlengd worden.

Een mooiere, actievere, zachtere en soepelere huid is het resultaat, direct al na de eerste behandeling! Voor een duurzaam resultaat wordt ten minste een kuur van 8 behandelingen aangeraden. PDT LED Skin Therapy is een wetenschappelijk aangetoonde therapie tegen huidveroudering en acne aandoeningen. Studies van het NASA-programma hebben al sinds 2008 bewezen dat PDT LED Skin Therapy: wonden sneller geneest; de groei van huidweefsel bevordert en de resultaten bovengemiddeld zijn ten opzichte van andere huidbehandelingen. Al na 2 tot 5 behandelingen in kuurvorm ziet u aanzienlijke verbetering aan de huid! U zult versteld staan van de resultaten!

LED Lichttherapie

In onze praktijk kunnen we bij de behandeling van acne en andere huidaandoeningen gebruik maken van PDT LED lichtherapie, waarbij we gebruik maken van een spectra van 5 kleuren van de PDT LED Skin lamp (rood, blauw, oranje/geel, groen en laser LED-licht). Deze lamp is heel geschikt bij de diverse fasen van behandelen van diverse huidproblemen (o.a. acne). De verschillende kleuren LED licht hebben hun eigen specifieke werking en kunnen daarom bij verschillende huidproblemen worden ingezet.

De lichtparasol beslaat het gehele gezicht maar kan ook gebruikt worden op het decolleté, de borst/rug of voor de handen. De behandeltijd bedraagt (afhankelijk van het huidprobleem en de huidconditie) 20 tot 30 minuten per keer.

Ter bescherming van uw ogen draagt u tijdens de PDT LED Skin Therapy behandeling een speciale beschermingsbril.

LED-licht kleuren toepassingen met hun specifieke werkingen

Rood LED licht 630 nm – Rood LED licht komt wat dieper in de huid en werkt vooral anti-aging en anti-oxidant! Versterkt de doorbloeding, verbetert de elasticiteit en huidskleur; elimineert (fijne) lijntjes en rimpels; herstelt huidbeschadigingen (wondjes) en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Speciaal ontwikkeld voor behandeling van: de droge, verouderde, allergische en/of beschadigde huid. Het rode LED licht bevordert de bloedcirculatie en lymfestroming en vermindert huidverslapping ! Ideaal voor de behandeling van: pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering. Stimuleert (5x sneller dan normaal) de productie van de fibroblasten bij de aanmaak van collageen en elastine (= de ‘huideigen rimpelopvullers’) waardoor de huid strakker en voller wordt met een duidelijke versteviging en lifting tot gevolg! Verbetert de celdeling bij verouderde of droge huid en versnelt het genezingsproces van de huid ! De huidstructuur en de elasticiteit van de huid verbeteren en de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd. Ook zorgt rood LED licht voor een verbetering van de vocht/vet balans; werkt huidverbeterend, huidverjongend en herstelt beschadigde huid. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden gereduceerd, roodheid vermindert en het beschermt de huid tegen vrije radicalen en schadelijke stoffen van luchtvervuiling. De huidstructuur en de spankracht van de huid verbeteren. Grove poriën verfijnen en het vermindert een vale doffe rokershuid; lift de huid en geeft de huid een mooie frisse teint. Rood Led licht is ook toepasbaar bij haaruitval. Rood licht met een golflengte van 630-670 nanometer wordt geabsorbeerd door cytochroom C in de haarwortelcellen. Dit is een bepaald molecuul in de haarwortelcel en speelt een rol in de celprocessen. Een fotobiologische reactie zorgt voor stimulatie van celgroei en verhoogde activiteit in de cel en uitstel van groeistop (apoptosis).

Blauw LED licht 415 nm – Het blauwe LED licht komt het minst diep in de huid en werkt daardoor vooral oppervlakkig. Werkt anti-acne, antiseptisch, adstringerend, kalmerend, anti-roodheid, verkleint de poriën en verfrist de huid! Voor behandeling van: acne (puistjes), mee-eters, ontstekingen, huidvlekken, huidoneffenheden en huidimperfecties! Het blauwe LED licht doodt bacteriën en vermindert roodheid en couperose; is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en zonlicht beschadigingen. Vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid er rustiger en frisser gaat uitzien. Wordt ingezet bij acne en onzuivere huid en verbetert de huid door het creëren van zuurstof op de juiste diepte waardoor de Proprioni bacterie (die in veel gevallen voorkomt bij acne) gedood wordt. Hierdoor worden huidontstekingen bestreden en/of voorkomen. Door deze anti-bacteriële werking verdwijnt bestaande acne en wordt het ontstaan van nieuwe acne, alsook Acne Rosacea (een ontstekingsvorm van couperose) en littekens voorkomen en vermindert de zichtbaarheid daarvan. Werkt ontstekingsremmend en vermindert actieve acne en versnelt het genezingsproces van (verse) acne-littekens! In zeer korte tijd worden de vorming van nieuwe acne en ontstekingen genezen en bestaande acne verminderd.

Oranje LED licht 590 nm – Revitaliserend LED licht wat de cel-activiteit en cel-energie verhoogt. Ontwikkeld voor de verouderde en/of gevoelige huid om deze weer in optimale conditie te brengen. Stimuleert collageenvormende cellen & groeifactoren en verbetert het metabolisme. Werkt huidgenezend en herstellend. Stimuleert de aanmaak van lymfocyten en activeert de afvoer van toxines (gifstoffen). Geeft de huid direkt extra energie en soepelheid, verbetert de immuniteitscapaciteit van de huid en kan ingezet worden voor behandeling van: huidziektes (o.a. Acne Rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem en na laser-, (micro)dermabrasie en/of peelingbehandelingen). Het oranje/geel LED licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Ontstekingsprocessen worden geremd en wondgenezing wordt bevordert. De toepassing heeft daardoor ook op Acne Rosacea, Psoriasis en Eczeem een positief effect ! Verhoogt de absorptie van huidverzorgingsproducten. Het oranje/gele licht is geschikt voor alle huidsoorten, geeft een verbetering van cellulaire zuurstofuitwisseling, waardoor verbetering optreed van de huidstevigheid en van de opname van vitamine huidverzorgingsproducten. Vermindert droogheid, schilfering, geïrriteerdheid en roodheid van de huid en zorgt voor een rustiger, gekalmeerd, egaler en zachter huidbeeld. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid er rustiger en frisser gaat uitzien.

Groen LED licht 525 nm – Ideaal voor behandeling van oedeem (zwellingen) en/of een gestresste, onrustige huid. Vermindert tevens huidoneffenheden. Het effect van groen LED licht wordt ingezet voor behandeling van: pigmentvlekken/hyperpigmentaties en het verminderen van roodheid en erytheem. Vermindert stress en stimuleert de lymfedrainage (vermindert vochtophopingen). Het groene LED licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiften) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. Acne Rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem, na laser-, microdermabrasie- en/of peelingbehandelingen.

Magenta LED licht 830 nm – Een krachtige combinatie van alle LED-lichtkleuren samen (behalve blauw en groen) welke tot in de diepste huidlagen doordringt, tot een diepte van 30-40 mm. Geeft alle genoemde voordelen van iedere individuele kleur. Versterkt en lift de huid, vermindert fijne lijntjes en oneffenheden en verstevigt de verslapte huid. Verbetert het metabolisme. Deze golflengte dringt het diepst door en zorgt voor herstellende energie en een verbeterde doorbloeding, waardoor ontstekingsprocessen worden geremd en wondgenezing wordt bevordert. De verhoogde energie en verbeterde doorbloeding in de diepere huidlaag zorgt voor herstel en extra aanmaak van collageen en elastine (= de ‘huideigen rimpelopvullers’) waardoor rimpeltjes en fijne lijntjes vervagen en de huid wordt gelift en versterkt.

Korting op behandelprijs: Indien u de volledige kuur bij de 1e behandeling betaald ontvangt u 10% korting op de totale kuurprijs!