LHE® Facial Toning Device

Foto-remodellering behandeling & ‘Collageen Booster’ d.m.v. therapeutische lichtenergie

Voor algehele huidverbetering, huidverjonging en vermindering van rimpels & fijne lijntjes

Als de huid verouderd en last heeft van ‘cumulatieve zonschade’, neemt het collageen af, waardoor lijnen en rimpels worden gevormd.

De LHE® Facial Toning Device, aanbevolen door dermatologen, werkt diep onder de huid om verloren collageen opnieuw op te bouwen en de huidstructuur van binnenuit te verbeteren. De Light Heat Energy methode (LHE) behandelt de huid met therapeutische lichtenergie d.m.v. een laser-mechanisme – net zoals laser dat doet – om collageenvernieuwing te stimuleren op celniveau!

In combinatie met licht geeft LHE® echter een uniek gericht hitteproces (d.m.v. een serie lichtpulsen) dat collageengroei stimuleert door een minimaal trauma te veroorzaken in de dermislaag (onderste huidlaag). In deze huidlaag groeien onze huidcellen, die zorgen voor de celopbouw en voor stevigheid in de huid. De door het systeem uitgezonden lichtenergie wordt omgezet in hitte-energie door middel van de gepatenteerde LHE-techniek. Deze hitte-energie wordt op een dusdanige wijze gedoseerd dat het ongevaarlijk is voor de huid, zonder dat hiervoor additionele koeling of huidverzorgingsproducten nodig zijn. Kortom: LHE biedt een totale, veilige en rendabele oplossing, ongeacht het huidtype! De licht en hitte combinatie vernieuwt het collageen (= huideigen ‘rimpelopvullers’) op een effectieve manier, verstevigt en verstrakt de huid en verbetert het algehele huidbeeld. Dit bestrijdt de effecten van huidveroudering, verzacht fijne lijntjes en verbetert de algehele huidtextuur voor een jeugdige en stralende huid. In combinatie met een uitgebreide gelaatsbehandeling krijgt u een geweldig resultaat, en dit zonder naalden of inspuitingen!

Huidoptimalisatie

U krijgt een jonger, gezonder uitziende huid in een paar minuten door LHE® techniek. Facial Toning Device werkt samen met de huid om het natuurlijke collageen regeneratie proces te stimuleren. Deze ‘Collageen Vernieuwingstherapie’ werkt diep onder de huid om het collageen opnieuw op te bouwen. De effecten van huidveroudering worden bestreden en het complete huidbeeld wordt verbeterd van binnenuit.

LHE® en Huidverbetering

De theoretische basis voor huidverbetering met licht ligt in de principes van selectieve fotothermolyse gecombineerd met de stimulering van de aangroei van nieuw collageen. LHE® is in de afgelopen paar jaar DE standaard geworden binnen het toepassingsgebied en wordt succesvol toegepast in klinieken en schoonheidssalons over de hele wereld. Het Facial Toning systeem maakt gebruik van LHE®, de leidende techniek in de markt voor de professionele schoonheidsverzorging voor huid en haar. Door het geven van een serie LHE® pulsen op een lager energieniveau dan de grote, multifunctionele LHE® systemen, wordt een subtiel trauma in de epidermis veroorzaakt. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om zelf collageen & elastine aan te maken. Het effect is dat het lichaamseigen herstelvermogen wordt ingezet om fijne lijnen en rimpels te verzachten na slechts één behandeling!

Verbetering van de huidsamenstelling

‘Cumulatieve zonschade’ – huidveroudering & rimpels

De theoretische basis voor huidverbetering met licht ligt in de principes van selectieve fotothermolyse gecombineerd met de stimulering van de aangroei van nieuw collageen.

FEIT: De zon breekt collageen in de huid af, brengt schade aan in het DNA van de huidcellen, veroudert de huid en droogt de huid sterk uit! De zon zorgt kortgezegd voor ‘cumulatieve zonschade’ waardoor lijnen en rimpels worden gevormd en is mede daardoor huidverouderings-factor nr. 1! Zoals hierboven genoemd is het effect van LHE® op de huidsamenstelling gebaseerd op de stimulering van de aanmaak van nieuw collageen. Het nieuwe collageen bouwt de gekrompen en gedeukte dermislaag opnieuw op. LHE® resulteert in een helderder, zachtere en jonger uitziende huid en leidt daardoor tot hoge tevredenheid bij de cliënt.

Hoe werkt het?

Collageen – een proteïne dat dient als bouwsteen voor de huid

De licht- en warmtepulsen van de LHE® Facial Toning Device met hogere en midden infrarode golflengtes (700 en hoger) dringen diep in het dermis door die zorgen voor de celopbouw en voor stevigheid in de huid (in deze huidlaag groeien onze huidcellen) en veroorzaken een micro warmte trauma, wat leidt tot fibroblast-activatie. Fibroblasten zijn de cellen van het bindweefsel die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en de elastine fibercellen die gevonden worden in het bindweefsel.

Hierdoor wordt een helingsproces gestart om dermaal collageen te regenereren onder een onbeschadigde buitenlaag! Met herhaalde behandelingen verzacht het LHE® Facial Toning Device rimpels en fijne lijnen en verbeterd de algehele staat van de huid voor een jongere, frissere, gezondere uitstraling van de huid. Het resultaat blijft enkele jaren zichtbaar indien de client zich houdt aan een stringente bescherming tegen de zon!

Resultaat

De aanmaak van nieuw collageen en verbindend materiaal die wordt veroorzaakt door het thermale trauma en de opvolgende fibroblast-activatie vindt plaats in een periode van enkele weken tot enkele maanden. Dit wondhelende proces leidt tot:

 • verdikking van de basaal-cellenlaag
 • verbetering van de algehele huidsamenstelling
 • verzachting van rimpels en fijne lijnen
 • huidverjonging
 • vermindering/verkleining van grove poriën

Voordelen

 • veilig, effectief & pijnloos
 • geen bijwerkingen
 • Effectief als ‘stand-alone’ foto-remodellering’ behandeling & ‘Collageen Booster’ en als toevoeging op uw gezichtsverzorging! LHE® Facial Toning Device laat de huid er jonger uitzien en voelen, verzacht fijne lijntjes, homogeniseert de samenstelling, vermindert de grootte van poriën en verbetert de algehele huidsamenstelling.
 • LHE® Facial Toning Device kan zeer goed gecombineerd worden met andere gezichtsbehandelingen voor nòg betere resultaten!

Kuurbehandeling

Behandelingen met LHE® dienen in kuurvorm van 8 à 10 behandelingen (minimaal 2x per week) te worden uitgevoerd voor optimale resultaten. Na een 60-daagse behandelcyclus treden lange termijn effecten op. Het resultaat blijft enkele jaren zichtbaar indien de cliënt zich houdt aan een stringente bescherming tegen de zon (= huidverouderingsfactor nr. 1)!

Huidtypen

Van nature kan de huid zich deels beschermen tegen zonlicht. Door de ultra-violette straling in het zonlicht wordt de huid bruin en ook dikker. Vooral die verdikking werkt deels beschermend. Nu kost het wel een paar dagen voordat de huid onder invloed van de zon dikker is geworden. Zoals u weet zijn er verschillende huidtypen. Daarom kan de een beter tegen de zon dan de ander.

 • Huidtype 1: Verbrandt zeer snel en wordt niet bruin. Is een zeer lichte huid, vaak met sproeten. Heeft rossig of lichtblond haar en blauwe ogen.
 • Huidtype 2: Verbrandt snel en wordt langzaam bruin. Is een lichte huid, soms met sproeten. Heeft blond haar en lichte ogen.
 • Huidtype 3: Verbrandt niet snel en wordt gemakkelijk bruin. Is een licht getinte huid. Heeft donkerblond tot bruin haar en vrij donkere ogen.
 • Huidtype 4: Verbrandt bijna nooit en bruint zeer goed. Is een reeds getinte huid. Heeft donker haar en donkere ogen (mediterrane type).
 • Huidtype 5: Verbrandt zelden of nooit en bruint zeer goed. Heeft een donkere huid, donker tot zwart haar en donkere ogen (aziatische type).
 • Huidtype 6: Verbrandt zelden of nooit en bruint zeer goed. Heeft een zeer donkere huid, zwart haar en donkere ogen (negroïde type).

Contra-indicaties

 • Huidtype 6
 • Zwangerschap en/of borstvoeding
 • Aan zon of zonnebank blootgestelde huid (21 dagen voorafgaand aan de behandeling)
 • Tattoeage of permanente make-up in het te behandelen gebied
 • Gebruik van: photosensitieve medicatie; kruidenpreparaten; lotions of chemicaliën (de laatste 6 weken voorafgaand aan de behandeling)
 • Abnormale huidcondities (bijv. als gevolg van diabetes) of andere huidziektes
 • Gebruik van steroïden (bijv. bij astma) de laatste 3 maanden voorafgaand aan de behandeling
 • Epilepsie
 • Implantaten zoals: pacemaker, insulinepomp, incontinentie-implantaat etc…
 • Ziekten gerelateerd aan photosensitiviteit (bijv: Porphyria, Polymorphic Light Eruption, Solar Urticaria, Lupus)
 • Mensen die huidkanker hebben/hebben gehad of potentiële malignante huidafwijkingen
 • Mensen die (3 maanden voorafgaand aan de behandeling) radiotherapie of chemotherapie hebben ondergaan
 • Ro-accutane (bij gebruik de laatste 6 maanden voorafgaand aan de behandeling)
 • Antibiotica
 • Fototoxische medicijnen (zoals hieronder beschreven)
 • Koortsuitslag (cliënten met een herpes historie kunnen met LHE behandeld worden ná behandeling met Zovirax, en alleen na het consulteren van een arts!)
 • Fototoxische medicijnen

Sommige mensen zijn extra gevoelig voor zonlicht, en dat geldt ook voor sommige gebruikers van medicijnen. Geneesmiddelen kunnen bij daarvoor gevoelige mensen fototoxische of fotoallergische reacties teweegbrengen. Dit kan bij zo’n 400 verschillende medicijnen optreden, bij de ene echter vaker dan bij de andere.

De fototoxische en fotoallergische reacties zien we het vaakst bij de volgende geneesmiddelen:

*Amiodaron(t) *Azapropazon(t) *Metoxaleen(a,t) *Demeclocycline *Etretinaat *Rolitetracycline *Isotretinoine
*Nalidixinezuur(t) *Nifedipine(a) *Prometazine(a) *Doxycyline *Hydrochinon *Methoxsaleen *Sulfonamiden(a) *Tetracyclinen(t) *Thiaziden(a) *Tretinoinen(t) *Chloortetracycline *Porfimeer *Monobenzon *Oxytetracycline *Acitretine *Lomefloxacine

Indien er contra-indicaties voor LHE® Facial Toning Device zijn dient u die altijd voorafgaand aan uw behandeling bij ons te melden. Schoonheidssalon Beautique Totale is niet aansprakelijk voor de schade die hierdoor evt. toegebracht zou kunnen worden. Raadpleeg voor de afspraak bij twijfel altijd uw huisarts of specialist.

Vraag & Antwoord

 • Vraag: Is het mogelijk om een LHE behandeling te combineren met steroïden? Antwoord: Nee. Deze combinatie is in tegenspraak met elkaar ! LHE brengt een wondhelend proces met zich mee dat de productie van collageen stimuleert. Daarentegen breken steroïden de synthese van collageen af en verstoren daardoor de huidverbetering.
 • Vraag: Is het mogelijk om cosmetica aan te brengen na een LHE behandeling? Antwoord: Ja, het is bij uitstek mogelijk om cosmetica aan te brengen na afloop van de LHE behandeling.

Korting op behandelprijs: Indien u de volledige kuur van 8 tot 10 behandelingen bij de 1e behandeling betaald ontvangt u 10% korting op de totale kuurprijs!

Kom gerust vrijblijvend langs. Voor een adviesgesprek zijn hieraan geen kosten verbonden.

UNIEK IN DE REGIO

Naast onze reguliere behandelingen is Schoonheidssalon Beautique Totale de enige in Oisterwijk en de verre omgeving die u de LHE® Facial Toning Device behandeling aanbiedt. De behandeling is volledig VEILIG (volgens europese CE-norm goedgekeurd) en PIJNLOOS!

Het spreekt voor zich dat als u een LHE Facial Toning Device kuurtherapie aangaat, het absoluut noodzakelijk is om thuis de kuur voort te zetten met ondersteunende producten voor thuisgebruik. Voor elke kuur is er een apart protocol voorzien en is het noodzakelijk om eerst een (vrijblijvend en gratis) intake gesprek met huidanalyse te laten plaatsvinden om zo het verloop van de behandelingen met u te kunnen bespreken. Alvorens we starten met de kuur zal er een ‘Informed Consent’ formulier middels een vragenlijst door u ingevuld en ondertekend dienen te worden, over evt. huidproblemen, medicijngebruik, etc…